Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

As-Samad الصَّمَدْ

Allah, Gloria și Înălțarea sunt ale Lui, a spus,
"Spune: "El este Allah, Cel Unic! Allah-us-Samad!" (Coran, 112:1-2).

As-Samad este un atribut al lui Allah, ale cărui sensuri lingvistice includ următoarele: scopul final, maestrul ascultător, fără comanda căruia nu se poate întâmpla nimic, Sprijinul celor care trebuie să fie susținuți, Celui la care toate lucrurile sunt importante, la care toate problemele sunt prezentate și în legătură cu care nimeni altcineva nu hotărăște, Cel spre care se îndreaptă rugile. As-Samad este abordat pentru a acorda motivele și este rugat să facă dorințele să devină realitate. El este Maestrul căutat în timpul nevoii. Arabii descriu o gospodărie ca Samad dacă oamenii merg acolo în speranța că își vor îndeplini nevoile lumești.
Dumnezeu este destinația finală, scopul final. Acela pe care Allah îl permite să fie căutat pentru satisfacerea nevoilor oamenilor, în special acelea care sunt relevante pentru crezul lor, precum și cele ale vieții de zi cu zi, cel care își slujește interesele prin cuvânt și prin mijloace este cu adevărat unul căruia Allah i-a acordat un mare bine. Este bunătatea inspirată de acest atribut.
Oricine îl recunoaște pe Allah ca pe cel care nu va muri niciodată, se va întoarce de la podoabele acestei vieți trecătoare și nu va avea nici o dorință pentru lucrurile sale materiale ... Unul dintre modurile bune ale unui credincios inspirat de acest atribut este că el nu a căutat ajutor de la altcineva, pe lângă Allah, pentru a-l ajuta să-și satisfacă nevoile lumești, și nici nu se bazează pe nimeni altul decât El. El își modelează comportamentul după El și devine cel căutat de oameni pentru împlinirea nevoilor lor. Potrivit unui hadith, Trimisul lui Allah a spus: