Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Ar-Rahman الرَّحْمنْ

Allah a spus:


Toţi cei care se află în ceruri şi pre pământ vor veni la Cel Milostiv ca robi

Surat Maryam 19:93


"Ar-Rahman Ar-Rahim" sunt două dintre atributele lui Allah care aduc aminte oamenilor de mila Sa, de faptul că actul său de bunătate care afectează și recompensează pe oricine voiește El, protejându-i astfel de rău. "Ar-Rahman" și "Ar-Rahim" sunt două atribute concurente ale sale fiecare transmițând mai multe sensuri ale milei decât cealaltă.


"Ar-Rahman" este un atribut relevant în mod specific lui Allah; nimeni în afară de El nu poate fi numit sau menționat ca atare, în timp ce "Ar-Rahim" poate fi aplicat la oameni: Un om poate fi descris ca fiind "Rahim", plin de milă sau bun, dar un om nu poate fi "Rahman".


În Sfântul Coran, citim:


În numele lui Allah Cel Milostiv, Îndurător [Ar-Rahman, Ar-Rahim]

Surat Al-Fatiha 1:1


Cel Milostiv care s-a așezat pe Tron

Surat Ta-Ha 20:5


Este un atribut care să demonstreze că mila poate fi posibilă numai prin El. Aceasta înseamnă "Cel care acordă milă dincolo de care nu există nici o altă milă, la toate și altele asemenea pentru care nu există deloc."


Cu toate că derivă din milă, "Ar-Rahman" este atât un substantiv cât și un adjectiv. Nici una nu contrazice pe cealaltă.
Este cunoscut faptul că mila înseamnă: dorința sau puterea voinței cuiva de a aduce bunătate unuia care este mai prejos decât el.