Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-Warith الْوَارِثْ

Allah a spus:
... A lui Allah este moștenirea cerurilor și a pământului și Allah este Bineștiutor [Khabir] al celor pe care le împliniți. (3:180)

Al-Warith, rămâne după dispariția tuturor ființelor. El moștenește totul după dispariția tuturor și a toate. El este moștenitorul: în Ziua Judecății va fi chemat cu voce tare,
"A cui este împărăția în Ziua aceasta?" "A Lui Allah, Cel Unic [și] Atotputernic [Al-Wahid, Al- Qahhar]!" (Coran, 40:16).

Cuvântul rădăcină al atributului "Al-Warith" este "waratha", moștenit: El va moșteni toate ființele după dispariția lor. El este singurul care rămâne după aceia care credeau că aveau obiecte și bunuri, lucrurile pe care le-a dat El vor dispărea; Existența lor, precum și ceea ce le-a dat El, este dependent de El și de nimeni altul. El a spus:
"Noi dăm viață și dăm moarte și Noi suntem moștenitori" (Coran, 15:23).

Slujitorii lui Allah care-i aparțin vor reveni la El; nu există nici un partener cu El. Al-Warith este Cel la care toate bunurile vor reveni după moartea "proprietarilor" lor. El va fi Cel care va chema în Ziua aceea, Ziua Judecății, ca în 40:16,
"A cui este împărăția în Ziua aceasta?" Și El va fi Cel care va răspunde spunând: "A Lui Allah, Cel Unic [și] Atotputernic [Al-Wahid, Al- Qahhar]!" (Coran, 40:16).

Majoritatea oamenilor cred în mod eronat că au posesiuni care sunt ale lor, dar realitatea va fi dezvăluită înaintea ochilor lor în acea zi. Acest apel reprezintă un fapt care va fi apoi dezvăluit tuturor.
Referirea la subiectul moștenirii aplicată celui Atotputernic are loc în unele versete ale Coranului, cum ar fi următoarele:
Noi moștenim cu adevărat pământul cu toți cei care sunt pe el și la Noi se vor întoarce ei! (19:40)

Însă Noi am dorit să Ne arătăm îndurarea față de aceia care au fost socotiți slabi pe pământ și să-i facem pe ei pilde [de credință] și să-i facem pe ei moștenitori (28:5)

„Doamne, nu mă lăsa singur, căci Tu ești cel mai bun dintre moștenitori!” (21:89)

Trimisul lui Allah obișnuia să spună: "Doamne! Te rog, să-mi dai bucuria auzului și viziunii mele și să-i faci moștenitorii mei".