Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-Wahhab الْوَهَّابْ

Allah, Cel Înalt, Cel Prea Înalt, a spus:
"Doamne! Nu duce în rătăcire inimile noastre, după ce Tu ne-ai călăuzit și dă-ne nouă îndurarea Ta, căci Tu ești Cel Darnic [Al-Wahhab]!" (Coran 3:8).

"Al-Wahhab" este derivat din substantivul hibah al cărui verb, yahib, înseamnă: a face pe altcineva proprietarul a ceea ce dăruitorul, primul (executantul), deține în mod legal fără a cere părții terțe o compensație În schimb. Este darul care nu are nici o recompensă sau câștig pentru dătător.
Dacă cineva dă astfel de cadouri destul de des, el va câștiga titlul de jawad și wahhab, cel generos, de multe ori. Allah Atotputernic este descris ca cel mai generos, cel mai dăruit, adică al-Wahhab, pur și simplu pentru că El dă tuturor în conformitate cu mijloacele Sale. Printre atributele lui Allah se numără Al-Wahhab și Al-Wahib. Ultimul atribut înseamnă: dătătorul, în timp ce primul este un superlativ al celui din urmă. Unul care este wahab este cel care acordă multe daruri.
Al-Wahhab este Cel care dăruiește fără compensație; Își dă favorurile servitorilor Săi fără un scop egoist; El acordă chiar și fără a fi întrebat; El este Cel care inițiază dăruirea și El este cel care dăruiește. Allah este cu siguranță Al-Wahhab pentru că El este cel mai dăruit, cel care încearcă mereu să se apropie de slujitorii Săi, care le dăruiește grațios favorurile, care le dă chiar înainte să-L întrebe. Al-Wahhab dă binecuvântarea Sa slujitorilor Săi și acest lucru indică includerea tuturor în mod continuu.
El nu dă cu prudență, nici nu caută un avantaj pentru Sine, făcând acest lucru. Al-Wahhab vă învăluie cu binecuvântările Sale fără a avea nevoie de un motiv sau de un mijloc de a face acest lucru. Potrivit Surei Ash-Shura,
"…dăruiește El copile cui voiește și dăruiește El băieți cui voiește" (Coran, 42:49).