Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-Mumit الْمُمِيتْ

Allah a spus:
"Și că El face să râdă și face să plângă, Și că El dă moartea și El dă viața" (Coran 53:43-44).

Moartea este antiteza vieții. Un vânt moare când stă nemișcat. Omul moare când doarme; somnul este numit moartea prin analogie: face ca facultățile rațiunii și aproape toate celelalte mișcări corporale să se oprească. Mawt este terenul care nu a fost niciodată cultivat.
Al-Mumit, Atotputernicul, decide moartea pentru oricine dorește; nimeni nu provoacă moartea decât El. El și-a supus slujitorii Săi prin moarte, făcându-i să se întoarcă pe pământul din care El i-a creat și să fie acoperiți de praf ...
Al-Mumit a făcut inima păcătoșilor să moară din cauza faptului că merg împotriva voinței Lui. El este Creatorul morții. El a făcut ca tiranii să moară din mila Lui pentru cei vii. El face ca opresorii să moară din cauza lipsei de respect față de El. El face să moară pământul, făcându-l stearp, lipsit de vegetație, atunci El îl readuce la viață când produce. El aduce la viață Sunnah Sa, făcându-i pe profeții Săi să o moștenească de la predecesorii lor și El face moartea inovațiilor prin viața cunoașterii.
Odată ce Mesagerul lui Allah a efectuat hajjul, atunci stătea peste Safa, uitându-se la Casa, Ka’ba.
Abu Tharr al-Ghifari, (Allah să fie mulțumit de el), este citat spunând că