Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-Majid الْمَجِيدْ

Allah a spus:
"Îndurarea și binecuvântarea lui Allah asupra voastră, o, locuitori ai acestei case! El este cu adevărat Cel Vrednic de Laudă [și] Cel Vrednic de Glorie [Hamid, Majid]!" (Coran, 11:73).

În limbaj, majd este glorie; atunci când este combinat cu fapte bune, prestigiul unei persoane va fi îmbunătățit, așa că el va fi numit glorios. De asemenea, el transmite semnificațiile curajului, generozității, deschiderii și comportamentului grațios.
"Al-Majid" semnifică onoarea generală sau abundența bogăției. Un bărbat care este Majid este extrem de generos. Al-Majid este glorificat în cea mai mare măsură a Glorificării datorită meritelor, calităților și acțiunilor Sale. El este de asemenea Mare în atributele Sale, frumos în puterea și autoritatea Lui. Al-Majid are cea mai mare limită de glorie; bunăvoința Lui este mare. Al-Majid este cel mare, al cărui statut este Sublim, care este cel mai fericit.
Statutul său este extraordinar. El este onorat, ale cărui acțiuni sunt frumoase, care este generos în a da. Al-Majid acordă favorurile tuturor celorlalți, este proslăvit datorită acțiunilor Sale, este lăudat de creația Lui datorită măreției Sale. Numai El are onoarea perfectă, Cel care nu dezamăgește pe nimeni, a cărui voință este întotdeauna făcută. A cui cinste nu este câștigată, ale Cărui acțiuni nu sunt niciodată înfuriate, a Cărei binevoință este frumoasă, Cine dă cel mai generos ...
Toate înțelesurile gloriei perfecte și incluzive sunt întotdeauna predate lui Allah și toate acestea combinate nu reprezintă decât o picătură în oceanul gloriei Sale. Gloria este, de asemenea, atașată profeților Săi, succesorilor acestora și mujahedinilor.
Allah a descris Sfântul Qur'an ca fiind Majid, spunând:
"Qaf. Pe Coranul cel glorios!" (Coran, 50:1).
Sfântul Qur'an este Majid din cauza abundenței bogăției de cunoștințe, a eticii și a obiectivelor sublime pe care le conține și datorită beneficiilor pe care le conține; astfel, este benefic pentru om atât în viața acestei lumi, cât și în viața care va veni.
Cel care personifică în comportamentul său esența acestui atribut ar trebui să fie milostiv în toate circumstanțele și cel mai cultivat.