Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-Khafid الْخَافِضْ

Unii savanți spun că atributele Al-Khafid și Ar-Raafi’ ar trebui folosite simultan. Dacă se aplică crezului nostru islamic, ambele Atribute implică greșeli și orientări. Dacă se aplică la cunoașterea sau supunerea noastră, lui Allah, acestea implică cea mai mare și cea mai joasă dintre calități; în acest sens se întâmplă în acest verset:
"Ea va coborî și va înălța" (Coranul, 56: 3),
adică înlăturarea necredincioșilor care ocupă cele mai mici rânduri ale iadului, în timp ce înalță pe credincioși la cele mai înalte trepte ale Paradisului.
Allah a spus:
"Și coboară aripa ta pentru cei care te urmează dintre credincioși!" (Coran 26: 215).

Khafd este opusul lui Raaf: primul implică înfrângerea, scăderea statutului, abuzarea, insultarea, umilirea. Ora este uneori descrisă ca atare în:
"Ea va coborî și va înălța" (Coranul, 56:3),
însemnând abuzarea unor oameni din cauza păcatelor lor, aruncându-i în groapa de foc. În Surat al-Hijr, am citit mai multe despre khafd:
"... ci pleacă aripa ta peste dreptcredincioși" (Coran, 15:88),
iar în Surat Al-Isra "citim: [/QURAN]" Și din îndurare coboară pentru ei aripa smereniei și îndurării " (Coran, 17:24). [/QURAN]
Al-Khafid este cel care umilește asupritorii și tiranii, le coboară statutul și îi insultă. El abuzează cum dorește. Al-Khafid este Cel care coboară, prin umilință, pe toți cei care se gândesc la ei înșiși ca fiind minunați, aroganți și îngâmfați. El coboară națiuni întregi. El degradează minciuna. Al-Khafid este Cel care coboară rangul tuturor celor care nu Îl ascultă, care scade rândurile celor care merită să fie tratați ca atare.
El îi umilește pe necredincioși expunându-le mizeria, distanțându-i pe dușmanii Lui de El și expunându-i la pierzare.
Al-Khafid este Cel care a redus statutul celor care nu cred în El, al aroganților, al mincinoșilor și al celor care se îndepărtează de Calea Lui, Calea Islamului, Cuvântul Lui final al adevărului.