Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-Hadi الْهَادِيْ

Cel mai glorificat și Înălțat a spus:
... Însă Domnul tău îți este de ajuns ca ocârmuitor și ca ajutor. (25:31)

"Al-Hadi" este un atribut derivat, lingvistic, de la hidya, îndrumare, care înseamnă: a atrage pe cineva la ceva, cum ar fi atragerea inimii unui credincios la Al-Hadi, la Cel care oferă astfel de îndrumări. Orientarea înseamnă a aduce inimile mai aproape de Cel Atotputernic.
Orientarea este urmarea rațiunii solide și a bunului simț și a modului grațios de a aduce pe cineva la obiectivul anticipat.
El călăuzește elita dintre slujitorii Săi pe care El și-a ales să-I cunoască Esența Lui, atât de mult încât ei văd lucrurile prin El și El îi călăuzește pe oamenii obișnuiți printre ei să-I asume creaturile, atât de mult încât ei i-au văzut ca semne ale Ființei Creatorului și Susținătorului.
El a ghidat tot ce a creat pentru orice mijloace prin care poate satisface nevoile sale. El a ghidat copilul să sugă sânul mamei sale, păsările tinere pentru a alege semințele și albinele pentru a-și construi pieptenii de miere în forme hexagonale care sunt cele mai potrivite pentru a se potrivi formelor corpului lor și astfel de exemple sunt destul de multe într-adevăr.
Al-Hadi îi ghidează pe cei vinovați la căință și pe cei binecuvântați de cunoștințe spre faptele despre apropierea de El. Al-Hadi ocupă inimile prin adevăr și echitate, corpurile prin viață și moarte. Al-Hadi a dat tot ce a creat forma și caracteristicile sale și călăuzește pe aceia pe care îi creează spre scopurile care stau în spatele creării lor, la problemele legate de viața lor în această lume și față de cele legate de crezul lor.
El călăuzește inimile să-L cunoască pe El și sufletele să-L asculte; El îi călăuzește pe cei vinovați pe calea căinței, pe cei sincer apropiați de El, după ce au fost departe de el. El păstrează inimile pline de iubire pentru echitate și adevăr; El le permite să trateze pe oameni cu dreptate. Al-Hadi este în toată realitatea Allah. Al-Hadi a condus elita dintre slujitorii Săi la înțelepciune și cunoștințe.