Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-Basir الْبَصِيرْ

Allah a spus:
"El este cu voi, oriunde v-ați afla. Și Allah vede bine ceea ce faceți." (Coran 57:4).

Văzul se realizează prin intermediul facultății de vedere; este reflectarea luminii asupra a ceea ce poate fi văzut și a impresiei sale asupra ochilor. Vederea este, de asemenea, o înțelegere, o discreție, o convingere intimă. Cel care se află la bază este cel care vede profund, cine cunoaște, cine este expert. De asemenea, "a vedea" înseamnă a nu grăbi, ci a contempla, a fi familiarizat cu lucrurile și a fi ferm în aderarea la crez.
Al-Basir vede totul, aparentul și cel ascuns, fără a folosi facultatea de vedere. Când este aplicat Celui Atotputernic, Glorie Lui, vederea primește perfecțiunea prin care se realizează calitățile oricărui lucru care poate fi văzut. Al-Basir cunoaște pe deplin toate lucrurile vizibile, iar pentru El adevărul în privința lor este evident. El știe unde vin greșelile și ce ascund piepturile. El vede și supraveghează; nimic din cerurile înalte, nici de pe pământ, nici din ceea ce este între ele, nici din ceea ce este sub pământ, nu poate fi niciodată ascuns de vederea Lui și El este cel care nu este niciodată absent.
Cel care își dă seama că Allah are un astfel de atribut va fi disciplinat, ținând în permanență vigilență asupra comportamentului său, fiind precis atunci când ține cont de sufletul său. Cel care-și păzește auzul și vederea împotriva mâniei Celui Atotputernic, fără a comite nimic care nu este corect sau nu este lăudabil, este iubit de Allah și va fi binecuvântat cu auz și vedere, așa cum este indicat în tradițiile sacre.