Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-'Azim الْعَظِيمْ

Cel Atotputernic a spus:
"Deci laudă numele Domnului tău Cel Măreț!" (Coranul, 56:96).

"Al-'Azim" este un superlativ derivat din substantivul "izam, măreție, demnitate, onoare, stimă, mândrie ... Azimul Absolut este Cel a cărui măreție nu poate fi înțeleasă prin viziune; este dincolo de toate limitele, atât de mult încât nici un intelect uman nu o poate absorbi vreodată. Allah a spus:
"El este Preaînaltul, Mărețul [Al-’Aliyy, Al’Azim]!" (Coran, 2: 255).

Cea mai proeminentă persoană din oraș este numită cea mai mare. Acesta este sensul a ceea ce spun necredincioșii, deoarece Sfântul Qur'an îi citează:
"... De ce nu a fost trimis acest Coran unui om de vază din cele două cetăți?" (Coran, 43:31).
Allah a spus:
"... și Coranul cel măreț" (Coran, 15:87).

Când Trimisul lui Allah a scris o scrisoare lui Heraclius, el s-a adresat lui ca "omul Azim al Romei", adică cel mai mare demnitar din Roma. Heraclius, care a domnit în perioada 610 - 641, a fost un împărat bizantin, conducător al Imperiului Roman de Est. A fost implicat în multe războaie cu perșii din anii 634 - 642. El nu a acceptat islamul; armatele sale au fost în cele din urmă cucerite de trupele islamice, astfel încât a pierdut Siria, Palestina și Mesopotamia (Irakul superior), precum și Egiptul, unul după altul.
Dacă luați în considerare măreția Al-'Azim, veți ajunge să știți că oricine alături de El este nesemnificativ. Ființa umană, indiferent cât de informată este, este limitată în sfera și conținutul cunoștințelor sale. Cum puteți compara o asemenea cantitate limitată de cunoștințe cu cea a Atotputernicului? Un exemplu al puterii Sale există în 31:28:
"Crearea voastră și învierea voastră nu sunt [pentru Allah] decât [la fel de ușoare] ca pentru un singur suflet!" (Coran 31:28).

Pentru Cel Atotputernic, crearea întregului cosmos este la fel de ușoară ca și crearea unui singur suflet:
"Când Noi voim un lucru, singurul cuvânt pe care-l spunem este „Fii!” și el este!" (Coran, 16:40).

Dumnezeu ne-a cerut să cinstim semnele Lui; El spune:
"Așa! Iar acela care cinstește rânduielile lui Allah [să știe] că aceasta este din cuvioșia inimii!" (Coran, 22:32).

Cel care privește în mod deosebit semnele lui Allah, respectă ritualurile religioase, ține cu mare încredere tot ce este legat de Allah, este sigur că a fost ținut cu mare respect de către Allah și slujitorii Săi.
Trimisul lui Allah, Mohamed , a transmis următoarele vești bune:
Ibn Abbas citează pe Mesagerul lui Allah spunând: