Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-Akhir الْآخِرْ

Allah Atotputernic a spus,
"El este Întâiul și Cel de pe urmă, Cel de deasupra tuturor și Cel ascuns și El este a toate știutor [Al-Awwal, Al-Aakher, Az-Zaher, Al-Baten]." (Coran 57:3).

Al-Akhir este ultimul fără a avea nevoie de un prim, ultimul în atributul său de eternitate și perpetuitate; El amână ceva ce urmează să vină mai târziu. El este ultimul, în virtutea faptului că este deasupra oricărui adjectiv prin care poate fi descris, ultimul deasupra dispariției. El este Ultimul fără ca cineva să-L întârzie și să-L facă așa, și El este Ultimul datorită faptului că ne susține. El este ultimul după regula de necesitate: El este Primul care acordă îndrumare; El este ultimul care are grijă de cei pe care îi călăuzește.
Allah permite recompense pentru a ajunge la cei care le câștigă și pedeapsa pentru a afecta pe cei care merită; așa că, așa cum a fost primul din vremuri imemoriale, când nu era nimic cu El, tot așa va rămâne și cel de pe urmă și nimic nu va fi cu El deloc.
Printre bunele maniere ale unui credincios cu privire la acest atribut este faptul că își păstrează amintirea destul de des pentru ca lumina sa să se poată manifesta în inima sa și pentru ca el să scape de această dispariție și să privească înaintea celui care trăiește; El fuge de la propriul său sine căutând pe Allah, pe Domnul cerurilor și al pământului.