Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-Wali الْوَاليْ

Allah a spus:
"El are îngeri care-l însoțesc unul după altul, înaintea lui și în urma lui, care îl veghează din porunca lui Allah. Allah nu schimbă starea unor oameni până ce ei nu schimbă ceea ce se află în sufletele lor. Iar dacă Allah voiește un rău pentru un neam, acesta nu poate fi respins. Și ei nu au în locul lui Allah nici un alt ocrotitor." (Coran, 13:11).

Al-Wali este proprietarul a tot; El se ocupă de tot ce-i place Lui. Mawla este, de asemenea, un susținător sau un ajutor.
Al-Wali gestionează afacerile întregii creații. El inițiază orice îmbunătățește starea creaturilor Sale. Cu alte cuvinte, El este conducătorul absolut și indiscutabil. Al-Wali este singurul care gestionează toate afacerile, Care face totul și nu există nici o continuitate sau existență fără permisiunea Lui; totul se întâmplă după judecata Lui și prin porunca Lui. Al-Wali dă grațios oprirea apariției unor neplăceri și calamități.
Printre caracteristicile lui Al-Wali este că El conduce, este capabil și este cel care face ceea ce Lui îi place. Cu excepția cazului în care toate aceste atribute sunt găsite în cineva, el nu va fi numit wali și nu există wali pentru afacerile noastre, cu excepția lui Allah. El, și numai El, în mod unic, administrează în primul rând și garantează continuitatea și existența lor. Este, de asemenea, posibil să atribuiți lui Wali sensul: "Cel care dă din belșug, Cel ce ocrotește de rău".