Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-Wahid الْوَاحِدْ

Allah a spus:
"Domnul vostru este un Domn Unic. Nu există divinitate în afară de El." (Coran, 2:163).

El a mai spus,
"Spune: "El este Allah, Cel Unic!" (Coran, 112:1).

Din punct de vedere lingvistic, "al-Wahid" înseamnă: Cel care nu socializează cu oamenii și nici nu le ține companie. A crede în Tahweed este să crezi că nu există nici un partener cu Allah în autoritatea Lui și că faptul de a fi Unul este o calitate a Lui pe care nimeni altcineva nu o împărtășește cu El.
Tahweed înseamnă recunoașterea Unității Celui singur care gestionează afacerile servitorilor Săi.
Nimeni nu creează, nu susține, nu acordă, nu reține, nu aduce înapoi la viață, nici nu provoacă moartea, nici nu gestionează afacerile domeniului în afară sau în interior, cu excepția lui Allah. Orice ar vrea să fie El, este și ceea ce El nu vrea, nu va fii niciodată. Nici măcar un atom nu se mișcă fără cunoștința Lui; Nimic nu are loc fără voia Lui. Nici o frunză nu cade fără cunoștința Lui. Nimic nu scapă de cunoștințele sale, nici măcar la fel de mult ca ponderea unui atom din ceruri sau de pe pământ, nici mai mică decât aceea și nici mai mare: cunoștințele sale cuprind totul. Puterea lui le copleșește pe toate. Voia lui se face cu privire la tot. Înțelepciunea lui domină totul.
Tawhid înseamnă că tot ceea ce vă vine în minte despre cum ar putea fi El sau ceva ce credeți că este potrivit pentru El ... El este contrar și deasupra lui, Gloria fie a Lui.
Subiectul lui Tawhid este dincolo de descrierea oricărei persoane, căci dacă discutați Atotputernicul, există prea multe opinii despre El pentru a discuta și există prea multe moduri de a-L discuta prin El [ Prin declarațiile Sale]. Rațiunea îl recunoaște, totuși limba nu-L poate descrie niciodată.
Înțelesul lui Tawhid distruge orice imagine și confundă toate ramurile cunoașterii, în timp ce Allah rămâne așa cum a fost întotdeauna și va fi întotdeauna. Gloria Celui care nu a făcut nici un mijloc pentru creaturile Lui să-L cunoască cu adevărat decât prin faptul că le-a dovedit că nu Îl pot cunoaște niciodată.
Unul care se încadrează în mările din Tawhid, va simți din ce în ce mai multă sete. Tawd este o prerogativă, un privilegiu al Adevărului (Atotputernicul), dar creaturile Lui sunt pur și simplu curioase. Printre oameni sunt aceia ale căror acțiuni reflectă credința lor în Tawhid; Ei privesc tot ce se întâmplă prin El. Și sunt aceia care, atunci când adevărul este dezvăluit înaintea ochilor lor, se simt din ce în ce mai puțin îngrijorați față de oricine alături de El; Ei văd pe toată lumea să fie ca un secret în altul ...
Mohamed, Trimisul lui Allah, a spus: Această tradiție indică faptul că El iubește inima dedicată numai Lui, Gloria și Înălțarea sunt ale Lui.
Al-Wahid, singurul și unicul Dumnezeu, te protejează pe tine, individul care ești, împotriva grupului, a unui număr de indivizi, în timp ce acesta din urmă nu te poate proteja împotriva Lui. Al-Wahid nu poate fi numărat. El Singur este sursa tuturor cunoștințelor, singurul care dezvăluie ceea ce este ascuns. Existența lui nu are nici o durată, nici o limită, nimeni nu poate lua o decizie împotriva Lui, nici esența Lui nu va putea suferi vreodată vreun fel de scădere sau creștere.