Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-Mu'id الْمُعِيدْ

Allah a spus:
[/QURAN]"El este Cel care face prima oară [creația] și El este Cel care o face din nou. El este Cel Iertător [și] Cel Plin de Dragoste [Al-Ghafur, Al-Wadud]" (Coran, 85:13-14). [/QURAN]
Din punct de vedere lingvistic, cuvântul rădăcină al acestui atribut înseamnă: să se întoarcă. Noi spunem astfel: "Doamne! Te rugăm să ne dai o întoarcere la Casa Ta", adică să te întorci la Ka’ba după ce l-ai vizitat sau după ce ai fost acolo. Un om care este mu'ed este unul care are cunoștință de anumite probleme / subiecte etc. Al-ma’d înseamnă: Ziua Judecății. În conformitate cu o tradiție specială, Trimisul lui Allah s-a rugat: "... și să-mi faci locuință bună în cealaltă viată, căci mă voi întoarce".
Este relatat că Gabriel a întrebat odată pe Mesagerul lui Allah :
Al-Mu’id aduce morții înapoi la viața. El adună toate ființele pentru Ziua Judecății împreună, ridicând vălul de la ei și răsplătindu-i sau pedepsindu-i, fiecare în funcție de ceea ce a spus și făcut. El îi încearcă să vadă cum se descurcă cu binecuvântările pe care le-a dat. Allah va face ca toate lucrurile (atât ființe, cât și obiecte neînsuflețite) să ajungă la nimic, atunci El le va aduce înapoi în existență:
"Spune: “Le va da lor viață Acela care le-a creat pe ele prima oară, căci El este bine știutor al întregii firi!" (Coran, 36:79).

Ar trebui să ne întoarcem la Allah în ceea ce privește totul și trebuie să ne amintim că Dumnezeu ne-a creat când nu eram nimic; El ne determină destinul.