Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-Awwal الْأَوَّلْ

Allah a spus:
"El este Întâiul și Cel de pe urmă, Cel de deasupra tuturor și Cel ascuns și El este a toate știutor [Al-Awwal, Al-Aakher, Az-Zaher, Al- Baten]." (Qur'an, 57:3).

Atributul "Al-Awwal" înseamnă: Cel pe care se bazează toți ceilalți, Cel care avansează pe toți ceilalți. Aplicată la Cel Atotputernic, înseamnă: nu a fost niciodată precedat de altcineva; El nu are nevoie de altcineva; El este Independent de tot și de toată lumea.
Atributul "al-Awwal" există în Surat al-Hadeed:
"El este Întâiul și Cel de pe urmă, Cel de deasupra tuturor și Cel ascuns și El este a toate știutor [Al-Awwal, Al-Aakher, Az-Zaher, Al-Baten]." (Coran, 57: 3).

Și el se referă implicit în acest verset:
"Noi am hotărât pentru voi moartea și Noi nu suntem împiedicați" (Coran, 56:60).

"Al-Awwal" este primul din orice altceva diferit de El. El are mâna deasupra dușmanilor Săi, un progres care nu se datorează nici timpului, nici locului, nici a altor lucruri care pot fi concepute de minte și nu sunt dobândite prin cunoaștere. "Al-Awwal" înseamnă veșnică, perpetuă, Acela care nu are nici început, nici sfârșit. El este Primul fără un început; El există pe cont propriu chiar înainte ca creaturile Lui să fie acolo.
El este cel Etern care a fost întotdeauna și care nu este precedat niciodată de nimeni. Allah a spus:
"Noi am hotărât pentru voi moartea și Noi nu suntem împiedicați" (Coran, 56:60).
Acest verset indică faptul că El și Numai El are o asemenea putere de a aduce moartea asupra slujitorilor Săi și El este Primul care o face fără ca cineva să Îl preceadă.