Acest site folosește «Cookies» Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

Al-'Afuww الْعَفُوّْ

Allah a spus:
Pe aceștia poate că o să-i ierte Allah, căci Allah este Îndurător, Iertător [‘Afuww, Ghafur]. (4:99)

"Al-’Afuww" este derivat din cuvântul rădăcină "afuw" și permite mai multe sensuri: când este folosit ca verb, înseamnă a merge undeva să primească ceva, să dea, fără a fi cerut, să crească, să șteargă ceva. Ca un substantiv, înseamnă a șterge totalitatea păcatelor. Se poate și spune: "Doamne, te rog să îmi dai "afuw "și" fiya ", adică să nu mă pedepsești pentru păcatele mele și să mă faci în siguranță și să fiu sigur în privința chinului tău. Ca adjectiv, înseamnă ceea ce este halal, legal.
Al-'Afuww a îndepărtat, prin Milostivirea Sa, de suflete întunericul alunecării de pe calea cea dreaptă și a singurătății uitarei din inimile prin Măreția Sa. De asemenea, se spune că El îndepărtează păcatele din evidențe și înlocuiește singurătatea cu lucruri frumoase de la El.
Al-'Afuww șterge urmele păcatelor, îndepărtându-le de vânturile iertării Sale. El șterge păcatele din evidențele ținute de îngerii Săi păzitori. El chiar le șterge din memoria lor (îngerilor) și memoria celor care le-au comis. El renunță la pedepsirea păcătoșilor, care nu-ți amintesc de neajunsurile voastre; El este milostiv când El iartă. El protejează inima făcătorului de rău împotriva singurătății, păstrându-i sentimentul de rușine și nu-i aduce aminte de răul a ceea ce a făcut.
Observăm că în textul Sfântului Qur'an, atributul [într-adevăr cel mai frumos] al-’Afuww are loc alături de alt atribut care este Al-Ghafur de patru ori și o dată alături de Atributul "al-Qadeer", după cum arată următoarele versete:
... căci Allah este Îngăduitor, Iertător [‘Afuww, Ghafur]. (4:43)

Pe aceștia poate că o să-i ierte Allah, căci Allah este Îndurător, Iertător [‘Afuww, Ghafur]. (4:99)

... Allah este Îndurător, Iertător ['Afuww, Ghafur]. (22:60, 58:2)

Dacă voi faceți bine pe față sau într-ascuns sau dacă iertați o faptă rea, Allah este Îndurător [și] Atotputernic ['Afuww, Qadir]. (4:149)

Trimisul lui Allah ne-a poruncit întotdeauna să ștergem faptele rele cu cele bune, spunând:
Cel care dorește să primească o lumină inspirată de acest atribut ar trebui mai întâi să ierte pe aceia care au comis o faptă greșită împotriva lui sau l-au tratat pe nedrept. Cel care își amintește de acest atribut ar trebui să distrugă din inima lui orice sentiment bolnav față de oricine l-a nedreptățit și să trateze frumos pe cei care l-au maltratat.